ساخت خودرو همواره یکی از شاخصترین دغدغه کشورهای به دنبال توسعه بوده و کشور ما نیز از حدود 7 دهه قبل مسئله ساخت آن را در دستور کار خود قرار داده است. اولین اقدام اساسی که در این راستا انجام شد وارد کردن کارخانه خودروسازی فیات بود که از سال 1332 تأسیس شد و در اواخر دهه 30 اولین محصول خود را تحویل بازار داد. بهمرور شرکتهای جیپ ایران و شرکت ایران ناسیونال نیز در کشور تأسیس شد و خطوط تولید آن وارد کشور شد.
صنعت خودروسازی ایران از همان ابتدا با مسئله مونتاژ گره خورد. گرچه هدف نهایی مونتاژ خودرو ساخت خودروی بومی در نظر گرفته شد اما عملاً نتوانست مسیر ساخت را پیش برود و همچنان درصد بالایی از خودروهای تولیدی شرکتهای خودروساز مونتاژی هستند. به همین علت، خودروسازهای ایرانی از سیر تکنولوژی روز دنیا جامانده و هر روز شکاف بین خودروهای داخلی و خارجی عمیقتر میگردد. از طرف دیگر صنعت خودروسازی کشور به دلیل مسئله واردات قطعات اساسی با “دلار” گره خورده و همین مسئله باعث شده که قیمت خودروهای کشور روز به روز گرانتر شود.
جالب توجه است که خودروسازان مطرح خارجی، با عرضه مدل جدید خودروی خود باعث افت قیمت مدلهای قبلی شده و علت اصلی افزایش قیمت مدل جدید را استفاده از تکنولوژیهای بهروز دنیا در قسمتهای مختلف خودروی مدل سال اعلام میکنند. اما اکنون خودرو در کشور ما کالای سرمایهای محسوب شده و بدون اینکه تکنولوژی ویژهای به آن اضافه شود قیمت آن همواره صعودی است.
وضعیت فعلی خودرو داخلی حاصل دو مسئله عمده است، اول آنکه هیچگاه نگاه دانشی به مسئله ساخت خودرو نداشته و همواره با ذهنیتی اقتصادی، ساخت خودروی بومی را دارای صرفه کوتاه مدت اقتصادی ندانستیم و همواره در رقابت با خودروهای خارجی بودیم که خط تولید آنها را وارد کشور کردهایم.
مسئله بعدی نیز از آنجا نشئت میگیرد که همواره به دنبال تکرار گذشته بوده و هیچگاه خودمان را واجد این توانمندی ندانستیم که میتوانیم خودروهایی با فناوریهای روز دنیا تولید کنیم. عدم وجود این مسئلهها سبب شده تا جایگاهی در صنعت خودروسازی دنیا نداشته باشیم.
ایجاد نگاهی نو به راهاندازی صنعت خودرو که با دانش و فناوری گره خورده و از طرفی به تکنولوژیهای روز دنیا نظر دارد راه پر چالشی است که میتواند خودروسازی کشور را از بنبست فعلی نجات دهد.
شرکت بهیارصنعت سپاهان با تکیه به توانمندی مهندسین خود از سال قبل، پروژه ساخت خودروی تمام برقی را در فاز تحقیقاتی شروع کرده و تولید خودرویی منطبق با تکنولوژیهای روز دنیا، امنیت بالا، پرتوان و مطابق با سلیقه ایرانیان را هدف قرار داده است.
مشخصات موتور:
با توجه به گشتاور تولیدی موتورهای برقی، امروزه استفاده از آنها روی خوردهای سنگین و نیمه سنگین مورد توجه قرار گرفته است.
با توجه به فواصل کم ایستگاهها و عدم نیاز به سرعت بالا، استفاده از اتوبوسهای برقی درون شهری بسیار توجیه پذیر است. با تکنولوژیهای بومیسازی شده در شرکت بهیارصنعت میتوان یک اتوبوس برقی درون شهری متناسب با نیازهای کشور تولید نمود.
هزینههای بسیار پایینتر نگهداری مدلهای برقی نسبت به نمونههای مکانیکی در خودروهای سینگین توجیهپذیری مناسبی را ایجاد کرده است.
همواره صنعت حملونقل بهعنوان یکی از بازوهای مهم پیشرفت کشورها محسوب میشود. طبیعتاً با دستیابی به فناوریهای بهروز این صنعت میتوان در حوزه جابجایی بار و مسافر تحولات جدی را رقم زد. با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در زمینه مرزهای آبی و خاکی کشور توسعه سیستم حملونقل کشور نیازمند دستیابی به فناوریهای بالای حملونقل ریلی است. متأسفانه در حال حاضر سرعت جابجایی بار از طریق سیستم ناوگان ریلی کشور بسیار پایین است و از طرف دیگر ظرفیت عملکردی این سامانه کمتر از 50درصد است.
شرکت بهیار صنعت سپاهان در این زمینه شروع به ساخت لوکوموتیوهای نسل جدید و همچنین لوکوموتیوهای برقی نموده است. با دستیابی به این فناوری ما میتوانیم شاهد تغییرات بسیار حائز اهمیتی در سطح و حجم جابجایی مسافر و بار در کشور باشیم که بهتنهایی میتواند اثر فراوانی در بهرهوری صنایع کشور داشته باشد.
قدرت لکوموتیو توسط چند عدد موتور الکتریکی معروف به تراکشن موتور که بر روی هر کدام از محورهای بوژی لکوموتیو نصب میشوند تامین میشود. تراکشن موتور توان مصرفی خود را یا توسط پانتوگراف از خطوط برق بالای سر خود میگیرد یا از دیزل ژنراتور داخل لکوموتیو تامین میکند.
یکی از موانع اصلی ساخت لکوموتیو در کشور، ساخت موتور دیزل سنگین میباشد. موتورهای دیزل لکوموتیو از نظر توان و حجم به گونهای هستند که تولید آنها نیاز به تجهیزات و سرمایهگذاری اولیه سنگینی دارد که برای کشورهایی نظیر ایران بازگشت سرمایه آن هیچگاه صورت نخواهد پذیرفت. همین امر سبب انحصاری شدن تولید لکوموتیوهای سنگین در کشورهایی نظیر آمریکا، چین، هند و برخی از کشورهای اروپایی شده است.
با توجه به محدودیت فوق، راهکار بهیارصنعت جایگزینی دیزل ژنراتورهای سنگین 3000 تا 6000 اسب بخاری با چند دیزل ژنراتور کوچکتر با توان 500 تا 1000 اسب بخار که به وفور در بازار داخلی در دسترس هستند، میباشد. بررسیها نشان میدهد این لکوموتیوهای چندموتوره که به genset معروف هستند تکنولوژی جدیدی بوده که دو دهه اخیر در کشورهای توسعه یافته تولید و بهرهبرداری شده است. طرح لکوموتیو چند موتوره در راه آهن جمهوری اسلامی نیز مسبوق به سابقه است و از سال 90 مطالعاتی انجام شده ولی تا به حال به مرحله اجرا نرسیده است.
برای ثبت سوالات و کسب اطلاعات بیشتر از طریق فرم زیر با ما در تماس باشید.
شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان با بیش از بیست سال سابقه در زمینه تولید تجهیزات پزشکی با فناوری بالا در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مشغول به فعالیت است.
fas fa-map-marker-alt